Yogaschool Trikon Nederland

Yogaschool Trikon
Nederland

Diverse yogaweekends

Yoga weekend te Ommen

Ontwikkel een dynamische borstwervelkolom
vanuit ruimtegevoel.
Leer de opbouwende waarde hiervan kennen voor lichaam, ziel en geest,  evenals voor het sociale leven.

Leer de yogahoudingen goed gedifferentieerd uitvoeren in de spanningsverdeling tussen stabiliteit in de basis, activiteit in de borstwervelkolom en ontspanning in het bovenlichaam.

Schermafbeelding 2023-05-17 om 10.07.10

Wanneer: Zaterdag & zondag 1 en 2 juli 2023. Telkens van 10u tot 17u
Waar:
Oeverlicht, Steile oever 7, 7731 PP Ommen. Prachtige locatie!
Cursusbijdrage:
245 euro (inclusief middagmaal, exclusief overnachting)
Lesgevers:

– Rudy Vancoillie, internationaal yogadocent
Opleiding bij Heinz Grill volgens het idee van ‘een nieuwe yogawil’.
– Cecilia Huisman, Yogadocente en oprichter Oeverlicht.
Volgde diverse yoga-opleidingen. In combinatie met haar dansverleden ontwikkelde ze haar eigen stijl van lesgeven.
Voor wie: Alle niveaus – beginners, matig gevorderden, gevorderden en docenten.
Inschrijven: via deze pagina op de website van Oeverlicht

Yoga weekend: De dynamische borstwervelkolom

Yogaweekend te Ommen te midden de natuur

Tijdens dit yogaweekend leer je de yogahoudingen goed gedifferentieerd uitvoeren in de vorm van een driegeleding: d.w.z. stabiel in de basis, dynamisch vanuit het midden van de rug en ontspannen in het bovenlichaam met de schouders en de nek.

Dynamische, expanderende bewegingen vanuit het centrum van de rug tot in de periferie verheffen het gemoed, versterken de wil en werken uitermate regenererend. Ze leiden tot meer wijdtegevoel, maar ook tot meer waarneming, gewaarwording en verbinding t.o.v. de buitenwereld. Op lichamelijk vlak versterken ze vooral de stofwisselingsorganen en verruimen ze de ademhaling.

Het leerproces voor het praktische sociale leven is dat je handelingen geordend en vanuit meer ruimtegevoel leert vormgeven. Op die manier leer je enerzijds vrijer en tegelijk productiever in relatie te treden met de buitenwereld.

In de borstwervelkolom treden er vaak verhardingsverschijnselen op waardoor de rug zich niet meer voldoende levendig en dynamisch opricht. Dit werkt zeer nadelig op de andere delen van de rug, maar ook op de ademhaling. De rug zou niet alleen stabiel en soepel moeten zijn, maar moet ook dynamisch zijn, en dit vooral in de borstwervelkolom. Dit is vaak een onderbelicht aspect in de yoga-praktijk. In de yogahoudingen willen we heilzame en dynamische groeibewegingen leren ontwikkelen. Een gezonde dynamische en natuurlijke oprichtingskracht in de rug is belangrijk voor de lichamelijke en psychische gezondheid.

Programma:
Inhoudelijke besprekingen, yogapraktijk en een wandeling in de natuur of zelfs voor wie wil een duik in de Regge wisselen elkaar ritmisch af.

Yoga weekend – praktisch
Tijdens dit yogaweekend leer je concreet hoe je de rug dynamisch maakt bij het voorwaarts strekken, rugwaarts buigen, zijwaarts groeien, de draaibewegingen en omkeerbewegingen. Je leert vanuit het zonnevlechtcentrum dynamische en expanderende groeibewegingen ontwikkelen terwijl je de periferie met de schouders, de nek en de armen licht en ontspannen houdt. Je ontwikkelt een zeer gezonde spanningsverdeling ontplooien tussen stabiliteit, activiteit en ontspanning. Door de yogahoudingen op die manier vorm te geven ontwikkel je meer ruimtegevoel in de actieve houdingen en ontstaat er een hoge vorm van regeneratie. Verder worden problemen in de lage rug vermeden en los je ook spanningen in nek en schouders op.

Geschikt en verrijkend voor iedereen, gelijk welke yogastijl je beoefent. Alle niveaus, uitgezonderd voor volledige beginners. Ook heel interessant voor docenten die zoeken naar nieuwe inspiratie.

 

Een prachtige plek midden in de bossen en gelegen aan de Regge.